Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lasagne met Kabeljauw
recipe image
Gemaakt door Carin, vrijdag 05 april 2013

Iedere week minstens 1 keer vis, liefst 2 keer!

Deze keer een recept met kabeljauw.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Koken
Oven
Gerecht
Pasta
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Broccoli
Champignons
Kabeljauw
Lasagne
Hoeveel
4 personen
  • 12 lasagna plakken
  • 1 el olie
  • 320 gr kabeljauwvlees
  • 1 ui
  • 100 gr gerookt, dik spek
  • Boter
  • 1 el mosterd
  • 100 gr tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lepeltje oregano
  • 2 dl droge witte wijn of Portugese Vinho Verde
  • 150 gr champignons

Voor de Bechamelsaus

  • 125 gr bloem
  • 5 dl melk
  • 150 gr gemalen gruyerekaas
  • Nootmuskaat, Peper & Zout
Werkwijze voor dit gerecht
  • Kook de lasagna beetgaar in ruim water waaraan u een lepel olie hebt toegevoegd
  • Giet af en koel onder koud, stromend water
  • Pocheer de kabeljauwstukken ongeveer15 minuten
  • Pel de ui en snipper hem fijn, snij het spek in reepjes
  • Smelt een klontje boter en fruit er de ui en de spekreepjes in
  • Roer er de mosterd en de tomatenpuree door, pers knoflook hier bij
  • Breng op smaak met de oregano en witte wijn
  • Laat ca 10 minuten zachtjes stoven
  • Maak ondertussen de champignons schoon, snijd ze in schijfjes en voeg deze toe bij de saus, breng op smaak met peper en zout
  • Maak een stevige bechamelsaus met 50 gr boter, de bloem en de melk
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout en smelt er tenslotte 100 gr gruyerekaas in
  • Vermeng 1/3 van deze saus met de tomatensaus en lepel er voorzichtig het kabeljauwvlees er door
  • Smeer een ovenschotel in met boter en leg er om en om een laagje kaassaus, een laagje lasagna en een laagje tomatensaus met kabeljauw in
  • Als laatste een laatste laagje lasagna
  • Giet er tenslotte de rest van de kaassaus over en bestrooi met de overgebleven gruyerekaas
  • Plaats de lasagnaschotel ca 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden

Brocoli erbij en smakelijk eten.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 69 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...