Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Langevinger rumtaart
Gemaakt door een Keukenprinses, zondag 18 oktober 2009
Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
  • 3 pakken lange vingers
  • 2 dl melk
  • 2 glaasjes rum
  • voor de creme:
    200 gr brio of roomboter
    150 gr witte basterd suiker
    2 eieren
    2 zakjes vanille suiker

springvorm van 26 cm

Werkwijze voor dit gerecht

Eerst de creme maken.
Doe alles in kom  dan 10 minuten mixen tot een gladde massa is ontstaan.
Melk en rum bij elkaar doen. Dan de lange vingers in de melk dopen.(in en er weer uit.)
Doe de lange vingerd en de creme in de springvorm :
1e laag: lange vingers (suikerkant boven.)
2e laag: helft van de creme.
3e laag: lange vingers (suikerkant boven).
4e laag: 2e helft van de creme.
5e laag: lange vingers (suikerkant onder)

Plaats een bord op de lange vingers en laat dit een nacht in de koelkast staan.(minimaal 3 uur)
Klop de slagroom , suiker naar smaak toevoegen en over de lange vingers heendoen.
en je hebt een heerlijke taart.

Door: Marga

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...