Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Lamsschouder met geglaceerde groenten
Gemaakt door Michel Houbaert, woensdag 11 november 2009
Een mooi Belgisch ovenpotje om van te watertanden.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4 personen
  • 1 lamsschouder van 1,2 kg
  • 4 raapjes
  • 1 aubergine
  • 2 groene pepers 
  • 2 rode pepers
  • 4 middelmatige wortelen
  • 1 ui
  • 4 lookteentjes
  • 125 g blonde rozijnen
  • 2 snufjes kummel
  • 1 snufje cayennepeper
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 dl witte wijn ( droog )
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven voorverwarmen op 160°C, zo mogelijk + warme lucht.
  2. Ui pellen en deze samen met de aubergine en pepers in staafjes snijden.
  3. Het vlees zouten en in 3 eetlepels hete olijfolie laten kleuren.
  4. Uit de pan halen en laten rusten op een rooster.
  5. Laat de ui en de pepers "zweten" in een 3-tal lepels olijfolie,aubergine toevoegen en daarna de raapjes, de wortelen en de teentjes knoflook.
  6. Leg de lamsschouder hier bovenop, leg er de rozijnen op, een snufje kummel, wat cayennepeperen wat zout, 1 dl witte wijn.
  7. Deksel er op en in de oven plaatsen gedurende 2 uur op 160 °C.

Opdienen met gekookte of gestoomde aardappelen.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 68 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...