Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kruimeldeeg-appeltaart
Gemaakt door Denis de Muylder, zondag 18 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Belangrijkste Ingrediënt
Appels
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 125 gr fijne witte suiker
  • snuifje zout
  • 100 gr koude boter in stukjes
  • 2 geklopte eierdooiers
  • 650 gr golden delicious appels geschild van klokhuis ontdaan en halve maantjes van een halve centimeter van gesneden
  • 60 gr bruine suiker
  • 1 soeplepel zelfrijzende bloem
  • 1 halve koffielepel kaneelpoeder
  • 1 halve theelepel nootmuskaatpoeder
Werkwijze voor dit gerecht

1. Oven op 200 graden verwarmen.
2. Bloem zeven,witte suiker en het zout toevoegen in een grote ronde kom.
3. Voeg de stukjes zeer koude boter toe en meng zodat alles op een korrelige massa lijkt.
4.Eierdooiers toevoegen en nogmaals roeren tot een kreumelig deeg ontstaat.
5. Neem er 1/4 van het mengsel uit en bewaar voor straks.
6.Laat het deeg een paar uur rusten ofwel tot de dag nadien.
7. Neem een ingeboterde taartvorm van ongeveer 20 cm en bedek de bodem en wanden met het deeg en druk goed aan.
8.Doe de appels met de bruine suiker een soeplepel zelfrijzende boem,kaneel en nootmuskaat in een grote kom en roer door elkaar.
9. Doe dit mengsel op het deeg in de taartvorm.
10.Bedek het afzonderkijk gehouden deeg over de appels.
11. Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor 15 min. op 200 graden C.
12. Verlaag dan de temperatuur tot 175 graden en laat nog 20 minuten verder bakken zodat de top van de taart goudbruin is.

Door: Denis de Muylder

Nog wat tips

 Voor de snelle bakkers: Je kan natuurlijk ook klaargekocht kreumeldeeg gebruiken.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 119 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....