Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 661 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kruidkoek
recipe image
Oud Hollandsch of gewoon van oma.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ontbijt
Taart & Cake
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
13 plakkies
  • 50 gram boter,
  • 150 gram bruine basterdsuiker,
  • 1 ei,
  • 150 gram zelfrijz. bakmeel,
  • 1 dl. sterke thee met kaneel,
  • 2 el. koekkruiden, 5 el. rozijnen,
  • 5 el. oranjesnippers (hoeft niet)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Roer de boter bij de suiker zacht,
  2. ei erdoor,
  3. meel zeven en de kruiden erbij en even doorroeren.
  4. Voeg de thee toe en klop tot glad beslag.
  5. Roer de rozijnen en snippers erdoor en vul een ingevette cakevorm.
  6. Oven: 140 tot 150 gr. C.     tijd: ca. 40 tot 45 min.
 

Laatste recept