Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kruidkoek

Smile
Wat zijn dan koekkruiden? Ik zoek het op ....
Wikipedia zegt:

Koekkruiden, ook wel speculaaskruiden genoemd, is een mengsel van kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gemberpoeder, kardemom en witte peper, dat wordt gebruikt bij de bereiding van speculaas, kruidkoek en pepernoten.

In België worden de kruiden verkocht als speculaaskruiden. Hoewel het woord "koekkruiden" in Nederland gebruikelijk is, is de officiële benaming "koekspecerijen". De genoemde ingrediënten zijn namelijk geen kruiden, maar specerijen.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Ontbijt
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
12 porties
  • 300 ml Karnemelk,
  • 300 gr Basterd suiker,
  • 300 gr Zelfrijzend bakmeel,
  • 7 theelepels Koekkruiden,
  • 300 gr Rozijnen,
  • Bloem,
  • Boter,
  • Aluminiumfolie,
  • Satéprikker.

Tongue out

 

Werkwijze voor dit gerecht
  1. Oven opwarmen 160 gr. Middelste dingetje.
  2. 300 ml liter karnemelk + 300 gr bruine Basterd suiker Goed mengen met een lepel.
  3. 300 gr zelfrijzend bakmeel er bij. Goed mengen lepel roeren.
  4. Net zo lang roeren tot dat de klontjes weg zijn.
  5. 7 theelepels koekkruiden erbij. 300 gr rozijnen bij. Goed mengen.
  6. Cake blik in vetten met boter.
  7. Bloem in het bakblik.
  8. Spul erin gieten.
  9. Stukje aluminiumfolie over het blik heen (soort dekseltje).
  10. Bak je 40 min met folie.
  11. Folie af dan nog 35 min.
Nog wat tips

Klaar?
Met satéprikker er in en dan kijken of die goed is (droog)

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 95 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...