Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kraak-Knappers (CHIPS)
Da’s nog eens andere chips!!!
Lekker met jouw favoriete dipsaus.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Wortels
  •  1 Winterwortel
  •  2 Theelepels Tacokruiden
  •  1 Zoete aardappel
  •  2 Eetlepels Cajunkruiden
  •  Fituurpan of braadpan met 1 liter (zonnebloem)olie

Keukenpapier
Kaasschaaf of dunschiller 

Werkwijze voor dit gerecht

1. De wortel... Schil de wortel met een dunschillen, de boven- en onderkantsnij je eraf. schaaf hem dan boven een kom met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakjes. Strooi de tacokruiden over de wordtelplakjes

2. Dan de aardappel.... Ook schillen. en, boven een andere kom, in dunne plakjes schaven. Dep de plakjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met cajunkruiden.

3. Frituren... Vraag de hulp van iemand die de frituurpan bedient. verhit de olie tot 170’c of tot er witte damp afkomt. leg wat velletjes keukenpapier in een vergiet. doe de plakjes aardappel in een frituurmandje en bak ze in ca. 1 1/2 minuut goudbruin.Schep de chips met een schuimspaan uit de pan. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

4. bak op die manier ook de plakjes wortel in 2 porties in 2 minuten lichtbruin.

Nog wat tips
Schep de chips regelmatig voorzichtig los met de schuimspaan, maar pas op bij spatten en voorkom dat er vet over de rand heenbruist!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...