Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 103 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Komkommersoep
recipe image
De komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw in de salade wordt gegeten, en daarom ook wel als groente wordt beschouwd. Maar de komkommer behoort in feite tot de vruchtsoort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort dus tot dezelfde familie als de meloen (Cucumis melo) en tot hetzelfde geslacht als de courgette (Cucurbita pepo)

Zo weet je dat ook weer, de komkomer is geen echte groente!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Soepen
Belangrijkste Ingrediënt
Komkommer
Hoeveel
3-6 ligt er aan ...
  • 1 à 2 komkommers,
  • 2 à 3 uien,
  • 1 groentenbouillonblokje (vetarm) per halve liter,
  • verse gehakte peterselie,
  • peper
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Pel de komkommer en snij ze in plakken.
  2. Snij ook de uien in partjes.
  3. Doe er in het begin 1 liter water bij, dus 2 bouillonblokjes.
  4. Laat het ongeveer een half uur koken.
  5. Mixen, eventueel water bij en de peterselie!
Smakelijk!
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.