Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 145 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Knoflookaardappeltjes met Indisch sausje
recipe image Raar maar waar.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Aardappels
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Hoeveel
4 - 6 personen
  • aardappelen,
  • knoflook,
  • zonnebloemolie,
  • scheutje olijfolie.

Sausje

  • drie delen mayonaise,
  • twee delen ketchup,
  • 1 1/2 deel ketjap
  • en een uitje
Werkwijze voor dit gerecht

De aardappelen:

Was de aardappelen met schil goed schoon en laat ze een beetje drogen. Snij ze dan in kleine blokje nog steeds met de schil.
Verwarm een goede laag olie met een klein scheutje olijfolie en doe dan de blokjes aardappel in de pan pers daar dan zo’n stuk of vier teentjes knoflook over uit en schep alles goed om.
Bak alles tot het lekker bruinig en knapperig is, doe het in een ovenvaste schaal en laat het in de oven nog even na garen.

Sausje:
Meng de mayonaise ketjap en ketchup door elkaar met een klein gesnipperd uitje en smullen maar.

 

Laatste recept