Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 609 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kippetjes op de plaat
recipe image

Dit is een heel eenvoudig recept, maar erg yummie en dus volgens Oma Manis voorschrift "lekker & gemakkelijk"!

Speciaal als er wat kinderen mee eten of vrienden die niet op een echt diner zitten te wachten.........

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Hapjes
Snack
Tapas
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
afhankelijk van hoeveel je inkoopt
  • een kilo kippevleugeltje of nog lekkerder dijtjes/pootjes
  • peper
  • zout
  • knoflook
  • boter of zonnebloemolie/olijfolie
  • citroen
  • ketjap
Werkwijze voor dit gerecht
  1. oven voorverwarmen op 150 later 170 graden (gewone onder en boven verwarming, niet de grill)
  2. kippestukjes inwrijven met peper/zout en knoflook
  3. kip op alluminiumfolie op de ovenplaat leggen
  4. rijkelijk begieten met olie
  5. in de oven zetten en bakken maar
  6. een paar keer de stukjes besprenkelen met een mengsel van ketjap met citroen
  7. en de kippevleugeltjes/stukjesaf en toe om draaien, zodat ze lekker krokant worden
 

Laatste recept