Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip-courgette taart
BlaBlaBla Bladerdeeg
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Courgette
Kip
Hoeveel
4 porties
  • 2 courgettes in plakjes,
  • 2 uien in ringen,
  • 3 ons kipfilet in blokjes gesneden,
  • een pak (plakjes) bladerdeeg uit de vriezer,
  • teentje knoflook(fijngehakt),2 theelepels tijm,
  • zout,
  • peper,
  • 2 ons geraspte pittige kaas,
  • olie of bakboter.
Werkwijze voor dit gerecht

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin.
Voeg dan de ui ringen en de knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg nu de courgettes, tijm, zout en peper toe, bak alles even aan, draai nu de hittebron lager en doe een deksel op de pan.

Vet ondertussen een ovenschaal in en bedek deze met de plakjes bladerdeeg. Gooi op de bladerdeeg wat gedroogde peulvruchten(om de bladerdeeg tegen te houden)en zet dit 10 minuten in de oven op 220 graden. Haal de deksel van de pan en zet de hittebron weer wat hoger zodat het vocht wat kan verdampen .Haal de gedroogde peulvruchten uit de ovenschaal. Voeg als laatste de geraspte kaas toe aan de courgette en de kip en doe dit mengsel dan in de ovenschaal.
Bak dit alles nog zo’n 30 tot 45 minuten af in de oven.
En dan smullen maar.

Jolanda was ditmaal de keukenprinses

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 206 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...