Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip uit de oven
Gemaakt door een Keukenprinses, maandag 14 september 2009
Zonder bestek!
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Hoeveel
4 personen
1 hele kip
1 grote ui
1 halve citroen uitgeknepen
1 glas olie
zout
 3 eetlepels kruidenmix gemaakt van een zak komijn en machinekruiden (bij de Turkse winkel)
halve bos fijn gesneden Marokkaanse selderij (bij de Turkse winkel)
2 tenen knoflook
4 hard gekookte eieren
Werkwijze voor dit gerecht
Ui grof snijden in stukjes ... de selderij wassen en fijn snijden ... knoflook klein snijden
Alle ingrediënten (behalve de eieren) in een grote schaal doen.
De kip wassen en helemaal insmeren met het kruidenmengsel en even laten staan.
Kip uit de marinade halen en in een halve glas olie in een pan bakken,
Even aanbakken, 1 kop water toevoegen en plusminus 30 minuten laten garen.
kip uit de pan halen en even op een koele plek laten staan.
Oven op 220graden zetten en de kip in de braadslee in het midden van oven 40 minuten laten bakken.
De marinade wordt verwarmt en dient als saus naast de kip.

Kip uit oven op een groot bord plaatsen en eten maar.
Garneren met hard gekookte eieren en olijven.

Geen bestek gebruiken, het brood dient als bestek.

Suzy
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 130 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...