Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 169 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip uit de oven
Zonder bestek!
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Hoeveel
4 personen
1 hele kip
1 grote ui
1 halve citroen uitgeknepen
1 glas olie
zout
 3 eetlepels kruidenmix gemaakt van een zak komijn en machinekruiden (bij de Turkse winkel)
halve bos fijn gesneden Marokkaanse selderij (bij de Turkse winkel)
2 tenen knoflook
4 hard gekookte eieren
Werkwijze voor dit gerecht
Ui grof snijden in stukjes ... de selderij wassen en fijn snijden ... knoflook klein snijden
Alle ingrediënten (behalve de eieren) in een grote schaal doen.
De kip wassen en helemaal insmeren met het kruidenmengsel en even laten staan.
Kip uit de marinade halen en in een halve glas olie in een pan bakken,
Even aanbakken, 1 kop water toevoegen en plusminus 30 minuten laten garen.
kip uit de pan halen en even op een koele plek laten staan.
Oven op 220graden zetten en de kip in de braadslee in het midden van oven 40 minuten laten bakken.
De marinade wordt verwarmt en dient als saus naast de kip.

Kip uit oven op een groot bord plaatsen en eten maar.
Garneren met hard gekookte eieren en olijven.

Geen bestek gebruiken, het brood dient als bestek.

Suzy
 

Laatste recept