Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 169 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door Yvonne
Sja, die Yvon toch. Naar ons idee is bij meneer Boursin zelf duidelijk geworden dat het kaasje zoveel werd misbruikt door Hollandse koks en kokinnetjes dat ze er zelf maar een product van gemaakt hebben. Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
|
Reviews
Kip uit de oven
Zonder bestek!
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Hoeveel
4 personen
1 hele kip
1 grote ui
1 halve citroen uitgeknepen
1 glas olie
zout
3 eetlepels kruidenmix gemaakt van een zak komijn en machinekruiden (bij de Turkse winkel)
halve bos fijn gesneden Marokkaanse selderij (bij de Turkse winkel)
2 tenen knoflook
4 hard gekookte eieren
Werkwijze voor dit gerecht
Ui grof snijden in stukjes ... de selderij wassen en fijn snijden ... knoflook klein snijden
Alle ingrediënten (behalve de eieren) in een grote schaal doen.
De kip wassen en helemaal insmeren met het kruidenmengsel en even laten staan.
Kip uit de marinade halen en in een halve glas olie in een pan bakken,
Even aanbakken, 1 kop water toevoegen en plusminus 30 minuten laten garen.
kip uit de pan halen en even op een koele plek laten staan.
Oven op 220graden zetten en de kip in de braadslee in het midden van oven 40 minuten laten bakken.
De marinade wordt verwarmt en dient als saus naast de kip.
Kip uit oven op een groot bord plaatsen en eten maar.
Garneren met hard gekookte eieren en olijven.
Geen bestek gebruiken, het brood dient als bestek.
Suzy