Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 121 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip op fles
Een mals kippetje krijg je volgens kenners alleen als je de kip ook binnenuit gaar laat worden. Een onsmakelijke handeling, met een zeer smakelijk resultaat!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
  • Ontdooide of verse hele kip
  • Kipkruiden of peper en zout 
Werkwijze voor dit gerecht

Bereid de kip voor met zout en peper of kipkruiden.
Neem een half gevuld flesje bier(pijpje) en schuif de kip met zn gat hierop. 
Gebruik een voorverwarmde oven geen gril en verwarm de oven voor op 180 c zet de fles staande met de kip in de oven voor de tijd van 1 uur en u hebt een overheerlijke smakelijke malse kip.

Door: Marnix Boom

Nog wat tips

Volgens deskundigen moet je juist geen flesje gebruiken om ontploffingen te voorkomen. Beter is een bierblikje (Beer Can Chicken).
Variatie: Voordat je de buitenkant van de kip insmeert met de kruiden, smeer de kip eerst in met citroensap en olijfolie.
Amerikanen zetten de kip rechtop op de BBQ, afgesloten met deksel.

 

 

Laatste recept