Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip op fles
Een mals kippetje krijg je volgens kenners alleen als je de kip ook binnenuit gaar laat worden. Een onsmakelijke handeling, met een zeer smakelijk resultaat!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
  • Ontdooide of verse hele kip
  • Kipkruiden of peper en zout 
Werkwijze voor dit gerecht

Bereid de kip voor met zout en peper of kipkruiden.
Neem een half gevuld flesje bier(pijpje) en schuif de kip met zn gat hierop. 
Gebruik een voorverwarmde oven geen gril en verwarm de oven voor op 180 c zet de fles staande met de kip in de oven voor de tijd van 1 uur en u hebt een overheerlijke smakelijke malse kip.

Door: Marnix Boom

Nog wat tips

Volgens deskundigen moet je juist geen flesje gebruiken om ontploffingen te voorkomen. Beter is een bierblikje (Beer Can Chicken).
Variatie: Voordat je de buitenkant van de kip insmeert met de kruiden, smeer de kip eerst in met citroensap en olijfolie.
Amerikanen zetten de kip rechtop op de BBQ, afgesloten met deksel.

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 155 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...