Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip couscous
recipe image

Er zijn vele soorten Couscous. Wikipedia meldt:
De makkelijke en snelle manier om couscous te maken is het koken in water met wat plantaardige olie en zout. Traditioneel wordt het echter gemaakt in een zogeheten couscouspan die uit twee delen bestaat. Hierin worden de couscous en vaak ook de groenten die erbij gegeten worden gestoomd. Dit is een tijdrovende klus, maar komt de smaak zeker ten goede.

Zowel de couscous zelf als de gerechten die hiervan worden gemaakt, worden couscous genoemd.

Couscousgerechten worden met verschillende ingrediënten klaargemaakt, het verschil zit vooral in de hoeveelheid en de soorten groenten. Vaak wordt het gerecht pittiger gemaakt met harissa. In Libië gebruikt men ook vis en garnalen als ingrediënt in couscousgerechten. Er wordt ook zoete couscous gemaakt met melk.

 

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Marrokaans
Bereidingswijze
Koken
Stoven
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Courgette
Kip
Pompoen
Hoeveel
4-6 personen
  • 500 gr. kippenpoot/kippenbout/kippenvleugel/drumstick
  • 500 gram pompoen
  • 2 kleine of 1 grote courgette
  • 4 wortels
  • 1 tomaat
  • 1 aubergine
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • komijnpoeder
  • zout & peper
  • verse peterselie
  • saffraan
  • 300 gram couscous
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Zet een grote pan met een klont boter op een middelhoog vuur.
  2. Kruid de kip met alle kruiden en leg de stukken in de pan.
  3. Snijd vervolgens de groenten in lange repen en of blokjes(pompoen) en leg deze ook in de pan en strooi alle kruiden erover. (De groenten mogen in de schil gekookt worden)
  4. Laat de kip met groenten in de pan 10 minuten bakken en voeg dan een klein glas water eraan toe.
  5. Roer alles goed door en zorg ervoor dat de kip onder het kookvocht ligt. Laat alles op een zeer laag vuur stoven( een uurtje of totdat de wortels bijtgaar zijn). Let op dat je de groenten niet te gaar kookt anders wordt het een dikke pap!
  6. Als het bijna klaar is kan je de couscous in een kom doen giet hierover heet water totdat de semoule net niet onder staat. Voeg er wat zout en peper aan toe en dek de kom af zodat het water in de couscous kan trekken.
  7. Doe de couscous op een bord en schep hierover de groenten en saus.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 164 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...