Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 94 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kip Boemboe Bali
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Braden
Stoven
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Rijst
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Knoflook
Trassi
Hoeveel
4 personen
Hele kip,
2 uien,
1 teentje knoflook,
Sereh sprieten (citroengras, serehpoeder),
Sambal oelek trassi,
Tomatenpuree,
wokolie (conifeer).
Werkwijze voor dit gerecht
Verdeel de kip in 8 delen, inwrijven met weinig zout.
Uien snijden en fijnmalen in een tjobek (maalsteen),keukenmachine kan ook’ knoflook toevoegen, sambal oelek trassi toevoegen met gemberpoeder.

Maal het tot een brei.
Kip goudbruin aanbakken. Uit de pan halen en op een apart bord of schaal leggen. In dezelfde olie de brei erin gieten en bakken tot de uien glazig worden.
De gebakken kip erin leggen en opvullen met water totdat de kip er net onder staat. Even aan de kook brengen, zacht zetten en vervolgens enkele scheppen tomatenpuree toevoegen

Het bosje  citroengras (Sereh ) tot een bosje vlechten, of leg er een strik in en laat dit gevalletje mee sudderen.
Na dit alles en half uurtje laten sudderen, in laten dikken, trosje sereh eruit halen en eet smakelijk.
Serveren met witte rijst of gele rijst

TIP: Maak het een dag van tevoren klaar en gun de ingrediënten de ruimte om in te trekken.
 

Laatste recept