Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Peter Paardekooper, , dinsdag 24 augustus 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Lijkt me heel lekker maar waar koop je ze
Kikkerbilletjes
recipe image

Ik heb 2 verschillende recepten (allebei lekker en gemakkelijk!). De één is met een Béchamelsaus, de ander "gebakken".

De kikkerbilletjes zijn te koop bij elke grote Chinese supermarkt.
Hier in Den Haag zijn er 2 in het centrum (vlakbij de Bijenkorf) en natuurlijk in de Wagenstraat "Chinatown". Er zijn daar ook lempers te koop en andere heerlijke hapjes, goedkoper trouwens dan bij een Indische toko!

Smakelijke groeten,
Oma Manis

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Chinees
Chinees
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
voor 2 personen
  • kikkerbilletjes (voor 2 personen)
  • 1 lepel witte wijn
  • Béchamelsaus
  • boter
  • peper
  • -------
  • olie
  • citroen
  • peterselie

 

Werkwijze voor dit gerecht

Met Béchamelsaus:

  1. De kikkerbilletjes inwrijven met peper en zout en in een beetje boter met 1 lepel witte wijn
  2. in een gesloten pan in ca. 5 min. gaar laten worden.
  3. Een paar lepels Béchamelsaus, afgemaakt met wat slagroom, toevoegen en vlak voor het opdienen 1 lepel boter erdoor roeren

Gebakken: Cuisses de grenouilles sáuteés

  1. De kikkerbilletjes in hete olie vlug bruinbakken,
  2. dan met peper en zout bestrooien
    Eten:
  3. besprenkelen met citroensap, overgieten met wat gesmolten boter en bestrooien met fijngehakte peterselie.

 

Nog wat tips

Lees ook "mijn verhaal" over kikkerbilletjes.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 222 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...