Simpel... en toch stoer voor de dag komen. Bordjes mooi 'dressen' ! Jammer dat ik er geen foto bij heb, want het lijkt me er heel mooi uitzien, dit voorgerecht van het Kerstdiner.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Garnalen
Komkommer
Meloen
Hoeveel
voor 4 personen
1 meloen
klein kropje ijsbergsla
kletskoppen (koekjes)
ongeveer 400 gram garnalen
400 ml yoghurt
halve komkommer
peper, zout, suiker
olie, mosterd, azijn
1 eetlepel gembersaus
8 sprietjes verse bieslook
Werkwijze voor dit gerecht
Doe de yoghurt in een mixerkom.
Schil de halve komkommer en haal de pitjes er uit en snij deze in kleine stukjes.
Doe de komkommer bij de yoghurt en 1 eetlepel suiker (of meer) pureer nu de komkommer in de yoghurt. In de koelkast zetten tot verder gebruik.
Steek uit de meloen kleine bolletjes.
Doe 2 eetlepels olie, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel gembersaus en 1 eetlepel mosterd in een kommetje en roer dit goed door.
Schenk nu op elk bord een flinke lepel yoghurtsaus en roer dit uit tot 2 cm van de rand van het bord.
Leg hierop de bolletjes meloen.
Leg hierop wat kletskop(pen).
Leg hierop wat kleingemaakte (en gewassen) stukjes ijsbergsla.
Sprenkel hierop wat van de gemengde olie- azijn- mosterdsaus.