Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 101 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kersen clafoutis
Serveren: warm, lauw of koud.Verrast
Keuze genoeg dus!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kersen
  • 150 gram bloem
  • 25 gram custard
  • 2 eieren
  • 25 gram basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 1/4 lt. (half)volle melk
  • 1 literpot kersen
  • poedersuiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. De bloem met de custard zeven.
  2. De eieren, suiker en zout toevoegen en kneden (mixen).
  3. Het deeg geleidelijk verdunnen met de melk.
  4. Taartschaal of springvorm invetten en het beslag erin doen.
  5. Kersen uitlekken (evt. controleren op pitten) en in de vorm scheppen.
  6. Bakken op 180 gr. C. , 40 min. goudbruin.
  7. Bestrooien met poedersuiker.
Serveren warm, lauw of koud.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.