Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 137 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kedele-brood
recipe image

Een Kedele boon is een soort sojaboon. En daar kan je dus ook brood mee maken, al gaat het dan weer niet in de oven maar 'au-bain-marie'

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Vegetarisch
Anders...
Bereidingswijze
Koken
Stomen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Vegetarisch
Lunch
Warme voorgerechten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Bonen
Brood
  • 3 koppen kedele-meel
  • 1 1/2 eetlepel maizena
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
Werkwijze voor dit gerecht

Van deze ingredienten een deeg kneden. Meel, zout en mais droog door elkaar mengen, een kuiltje in het meel maken, water toevoegen en alles goed door elkaar kneden.

Een warme puddingvorm of een trommeltje, dat goed afgesloten kan worden, invetten en bestrooien met griesmeel of paneermeel en voor 3/4 vullen met het deeg.

Het brood anderhalf uur ’au bain marie’ laten koken, uit de vorm laten glijden als het nog warm is (anders wordt het klef door gecondenseerde waterdamp) en laten afkoelen op een broodplank of taartrooster.

 

Laatste recept