By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Oma Manis
Dit is een heel ouderwets recept voor een aardappel-rundvlees ovenschotel..... wel "lekker en gemakkelijk" en ook nog geschikt als basis voor het Kerst diner. |
Een Kedele boon is een soort sojaboon. En daar kan je dus ook brood mee maken, al gaat het dan weer niet in de oven maar 'au-bain-marie'
Van deze ingredienten een deeg kneden. Meel, zout en mais droog door elkaar mengen, een kuiltje in het meel maken, water toevoegen en alles goed door elkaar kneden.
Een warme puddingvorm of een trommeltje, dat goed afgesloten kan worden, invetten en bestrooien met griesmeel of paneermeel en voor 3/4 vullen met het deeg.
Het brood anderhalf uur ’au bain marie’ laten koken, uit de vorm laten glijden als het nog warm is (anders wordt het klef door gecondenseerde waterdamp) en laten afkoelen op een broodplank of taartrooster.