Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Kaiserschmarren (kapotte pannekoeken)
recipe image

Ideaal voor met de carnaval deze pannekoekenvariant. Wintersportgangers die in Oostenrijk skiën zullen het vast wel kennen.
Voedzaam en vullend.
Je krijgt er weer energie van volgens 'ons ma'.

Kaiserschmarren is een typisch Oostenrijks gerecht en wordt zowel als lunch en als nagerecht gebruikt.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Melk
Hoeveel
3-4 porties
  • 150 gr bloem,
  • 2 el suiker,
  • 4 eieren,
  • 1,5 dl melk
  • 1 snufje zout,
  • 80 g boter,
  • 40 g rozijnen,
  • 2 el boter,
  • beetje poedersuiker,
  • appelmoes of vruchtencompôte.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat dit 30 minuten rusten.
  2. Klop het eiwit op en meng daarna dit opgeklopte eiwit voorzichtig door het koele beslag.
  3. Verhit de Boter in een pan en giet een laag beslag van 1 tot 3 cm dik in de pan.
  4. Strooi de afgespoelde rozijnen op de deeg.
  5. Bak het deeg aan de onderkant goudbruin (Let op dat het niet aanbakt! Laat wat boter aan de rand van de pan onder de pannekoek glijden).
  6. Keer de pannenkoek om en bak ook de andere kant goudbruin.
  7. Snij de pannenkoek nu met twee vorken in kleine stukjes en laat deze stukjes nog zeker 1 minuut bakken met nog een klontje roomboter.
  8. Serveer de Kaiserschmarren met poedersuiker en appelmoes of warme vruchtencompôte.
Nog wat tips

Wat ook lekker is, een paar bolletjes roomijs erbij!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 199 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...