Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Javaantjes
recipe image

Lekker en gemakkelijk! zoals koken hoort te zijn volgens Oma Manis.

Dit zijn dus een soort ''koffiekoekjes'' ... en dan bedoel ik niet voor BIJ de koffie, maar dat ze dus naar koffie SMAKEN.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
hangt af van hoe dun je rolt :-)
  • 375 gr. tarwebloem (gezeefd)
  • 250 gr. witte basterd suiker
  • 250 gr. roomboter
  • 5 eetl. sterke koffie extract
  • 1 mespunt dubbelkoolzure soda (bakpoeder)
  • 1 eetl vanillesuiker, of krab het zelf uit verse vanillestokjes

  • Pecannoten; hoeft niet maar als je dat ook lekker lijkt...
Werkwijze voor dit gerecht

 

  1. Snijd de boter in zo klein mogelijke stukjes met 2 messen of op een andere manier. Probeer de boter dus 'koud' te houden.
  2. Meng het koffie-extract  met de boter, suiker en een beetje zout.
  3. Voeg de bloem, soda en vanillesuiker/vanille toe
  4. Kneed dit alles langdurig (net als bij de bodem voor een appeltaart)
  5. Leg dit deeg 1 uur in ijskast (in plasticfolie) om te laten rusten
  6. Verwarm de oven voor op 170 gr.
  7. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit
  8. Snijd dan rondjes, ruitjes of hartjes of wat je maar wil uit en leg deze op een licht ingevette bakplaat. Ook handig om ze van de bakplaat af te krijgen is bakpapier gebruiken
  9. Daarna 15 min bakken (af en toe kijken, als ze mooi lichtbruin zijn is het goed)
  10. Bakplaat uit de oven halen,af laten koelen en dan pas van de plaat afhalen.

 

Nog wat tips

Rol het deeg goed uit. Een kwart centimeter is dik genoeg.
Dunne koekjes zijn namelijk lekkerder dan dikke.

Niet verplicht maar ook lekker is een pecannoot op het koekje.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 148 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...