Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 151 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Jan’s heerlijke aubergines in olijfolie
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Grieks
Bereidingswijze
Grillen
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Groenten
Belangrijkste Ingrediënt
Aubergine
Porties
4 personen
  • 3- 4 aubergines(afhankelijk van hoe groot ze zijn),
  • olijfolie,
  • peper / zout / kruiderij
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij de aubergines in de lengte in niet te dunne plakken.
  2. Doe een dikke laag olijfolie in een schaal. Leg daar de aubergines in en laat de olijfolie minimaal een kwartier intrekken.
  3. Draai de aubergine plakken een aantal keren om.
  4. Strooi de gewenste kruiden (peper, zout, enz.) eroverheen.
  5. Grill de aubergine plakken aan beide kanten tot ze een lekker bruin kleurtje krijgen. 
Nog wat tips

Bovenstaande is vooral erg lekker met vers afgebakken stokbrood.

 

Laatste recept