Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Jacky’s zigeunersaus
heinzdunnyHeinz adept! ... Of is de naam eigenlijk Jacky Heinz?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Marinades & Sauzen
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Paprika's
Ui
  • 1 rode paprika,
  • 1 groene paprika,
  • bakje gesneden champgignons,
  • 1 fles Heinz tomatenketchup en
  • 1 grote ui
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijdt de paprika’s in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui grof.
  3. Doe wat olie of boter in een pan en bak hierin de champignons aan, doe de ui erbij en fruit deze mee.
  4. Voeg vervolgens de gesneden paprika toe. Als dit alles gefruit en zacht is, doe je er naar smaak de tomatenketchup bij. Wil je dikkere saus, dan niet teveel. Liever niet te dik ? Knijp dan gerust een halve fles tomatenketchup (of meer) er boven uit !
Nog wat tips

Je kunt natuurlijk ook een ander merk tomatenketchup gebruiken maar mijn ervaring is dat met dit merk de smaak optimaal is en je er echt geen kruiden meer aan toe hoeft te voegen. Je kunt eventueel naar smaak nog een scheutje zoete sojasaus toevoegen. Ik heb al veel sukses geoogd met dit simpele recept. Heerlijk bij biefstuk en onmisbaar bij de bbq !

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 167 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...