Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Jacky’s zigeunersaus
Gemaakt door Jacky, dinsdag 24 november 2009
heinzdunnyHeinz adept! ... Of is de naam eigenlijk Jacky Heinz?
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Marinades & Sauzen
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
Paprika's
Ui
  • 1 rode paprika,
  • 1 groene paprika,
  • bakje gesneden champgignons,
  • 1 fles Heinz tomatenketchup en
  • 1 grote ui
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijdt de paprika’s in kleine stukjes.
  2. Snipper de ui grof.
  3. Doe wat olie of boter in een pan en bak hierin de champignons aan, doe de ui erbij en fruit deze mee.
  4. Voeg vervolgens de gesneden paprika toe. Als dit alles gefruit en zacht is, doe je er naar smaak de tomatenketchup bij. Wil je dikkere saus, dan niet teveel. Liever niet te dik ? Knijp dan gerust een halve fles tomatenketchup (of meer) er boven uit !
Nog wat tips

Je kunt natuurlijk ook een ander merk tomatenketchup gebruiken maar mijn ervaring is dat met dit merk de smaak optimaal is en je er echt geen kruiden meer aan toe hoeft te voegen. Je kunt eventueel naar smaak nog een scheutje zoete sojasaus toevoegen. Ik heb al veel sukses geoogd met dit simpele recept. Heerlijk bij biefstuk en onmisbaar bij de bbq !

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 63 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...