Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
IWAN REBROFFSAUS
Gemaakt door Toos van de Sanden, dinsdag 17 november 2009
Waarom heet deze saus in 's hemelsnaam zo?
Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Champignons
  • 2 Bakjes champignons of 2 potjes
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • chilipeper/cayennepeper
  • peper/zout/tijm
  • 1/4 l. bouillon van blok
  • klein blikje tomaten puree
  • bekertje creme-fraiche
  • scheutje whisky
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Champignons bakken in 1/2 pakje bak/braad, bestrooien met peper/zout en chilipoeder, ui meebakken en daarna de paprika.
  2. Na een paar minuten de tomatenpuree er door roeren en dan de bouillon er bij gieten.
  3. Wat tijm en cayennepeper bij strooien, even laten pruttelen en dan een scheutje whisky.
  4. De creme-fraiche er bij roeren en nog even doorwarmen.
  5. Proeven of de smaak naar wens is.

Serveren met stokbrood.
ook heerlijk met kipfilet en rijst.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 61 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...