Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Herfstsoep
recipe image
Gemaakt door Jerry van Veldhoven, donderdag 05 november 2009
Pompoen geeft een licht zoetig accent aan deze stevige soep.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Kool (witte, groene, chinese, rode, bloem, zuur)
Hoeveel
grote pan
  • 3 liter water
  • 10-15 grote aardappels
  • 1 wittekool
  • 1/2 - 1 kleine pompoen
  • 6 runderbouillon blokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml olijfolie
  • zout
Werkwijze voor dit gerecht
1. 3 liter water met de bouillonblokjes aan de kook brengen.
2. snij de koolbladeren in dunne reepjes.
3. teentje knoflook persen en lichtjes aanbruinen in 100 ml. olijfolie (grote koekepan).
4. gesneden koolbladeren toevoegen en op zacht vuur zacht laten worden.
5. koolbladeren in kom apart zetten.
6. aardappels schillen, in schijfjes snijden en aan kokend water toevoegen.
7. pompoen doormidden snijden en zaden eruit scheppen (weggooien), beide helften schillen en in stukken snijden.
8. pompoen stukken raspen en al roerend in 100 ml. olijfolie lichtjes bakken tot zacht.
9. dan samen met koolbladeren in kokend water.
10. naar smaak zout toevoegen, met stamppot stamper aardappels fijnstampen en zachtjes doorkoken tot alles zacht is.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 124 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
Moet je kijken wat je dán eet.
  • Shirley Temple
    Ik hou van retro. Ik hou van kitsch. En ik hou van cocktails. Maar niet alle cocktails houden van mij. Daarom: Shirley...
  • Kip met pistache, rozen, saffraan, honing
    Ottolenghi heeft weer een nieuw kookboek, Simpel, las ik gisteren in het NRC. Nog een kookboek? Heb ik dat nodig? Eerlijk gezegd staat...
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....