Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 147 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Heerlijke GROENE soep
Verse groentEsoep. Dus zonder N ... Onbeslist  ... Maar wel met meerdere lekkere groenteN.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Courgette
Komkommer
Ui
  • 2 middelgrote uien
  • 1 komkommer
  • 2 courgettes
  • 3 bouillonblokjes
  • 1,5 liter heet water
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 gr garnalen (grijze)
  • vers gesneden basilicum
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd de ajuin in kleinere stukken
  2. Schil de courgette en de komkommer (hoeft niet maar het is mooier van kleur)en snijd de zaadlijsten uit de komkommer.
  3. Stoof de ajuin in boter. Eens glazig voeg je de fijngesneden courgette erbij.
  4. Dat laat je een 5-tal minuten stoven.
  5. Dan de fijngesneden komkommer erbij en stoven.
  6. Voeg  de bloem erbij, goed roeren en dan het water met de bouillonblokjes erbij.
  7. Laat alles zacht koken tot de groenten zacht zijn. Dan mixen.


Bij het opdienen doe je eerst een 2-tal lepels garnalen in het kommetje, dan de soep en garneren met de basilicum.
Een beetje brood erbij kan geen kwaad.

 

Nog wat tips
Kan ook als basis dienen voor een spaghettie gehakt saus. Voeg er dan wat minder water aan toe.
 

Laatste recept