Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 207 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Harissa
recipe image

Harissa volgens Wikipedia:

Harissa is een Tunesische hete rode saus die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus. Het wordt vooral in Noord-Afrikaanse landen gebruikt bij de bereiding van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez. De saus wordt doorgaans in tubes en blik verkocht.

Maar je kan hem dus zelf ook maken met dit recept! Da's vast veel lekkerder...

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Marrokaans
Anders...
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
zie ingrediënten...
  • 100 gr gedroogde rode pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 4 tl karwijzaad
  • 4 tl komijnzaad
  • 4 tl korianderzaad
  • iets zout
  • 10 eetlepels olijfolie, liefst extra vierge
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Week de pepers een uur in heet water, laat ze uitlekken
  2. Hak de knoflook fijn
  3. Alle ingredienten behalve de olie goed pureren in de machine.
  4. Giet er 5 eetlepels olie bij en roer er een pasta van.
  5. Schep de harissa in een goed afsluitbare pot en giet de rest van de olie erop.

Mits er altijd een laagje olie op blijft staan is de Harissa lang houdbaar in de koelkast.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.