Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Hachee simple
recipe image

Als het zo koud is als nu dan lusten we maar wat graag winters voedsel zoals Hachee. Hieronder een simpel stoofpotje waar het hele huis lekker van gaat ruiken. Zeker diegenen die hongerig terugkomen van een schaatstocht zullen je bij binnenkomst kwijlend begroeten. Duidelijker kan de Pavlov reactie niet aangetoond worden.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Hoeveel
4 personen
  • 1 kilo riblappen of runderlappen
  • 3 goudreinetten
  • 4 grote uien
  • goed glas rode wijn
  • een paar jeneverbessen, 3 kruidnagelen, 2 laurierblaadjes
  • el bloem
  • klont boter
  • 1 runderbouillonblokje, peper en zout
  • 1 a 2 plakken ontbijtkoek
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snij het vlees in blokjes, snij niet al het vet weg want daar zit juist lekker veel smaak in. Bestrooi met peper en zout.
  2. Smelt de boter en bak het vlees aan.
  3. Ondertussen de uien snijden. Als het vlees enigszins bruin is, voeg dan de ui toe. Een paar minuten laten meebakken en dan 2 eetlepels bloem toevoegen.
  4. Voeg de wijn toe zodat alles net onder staat. Eventueel aanvullen met water.
  5. Voeg het bouillonblokje, laurier, kruidnagelen en jeneverbessen toe en laat dit minimaal 1,5 uur rustig sudderen.
  6. Rasp de appel. Doe dit bij de hachee samen met de verkruimelde ontbijtkoek. Laat nog minimaal een half uur sudderen. Hoe langer hoe beter.

Eet smakelijk!

Nog wat tips

Serveren met zelf gestampte en geklopte aardappelpuree en winterse groenten (bv rode kool, bieten of spruiten).

 

Heeft u een restje over? Morgen is het nog lekkerder en invriezen kan uitstekend.

 

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 149 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...