Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 197 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Goelee Arab
recipe image

Dit is een Arabisch/Indisch stoofpotje van schapen/lamsvlees. Met lekker veel verschillende boemboes erin, kruiden dus...

Uiteraard wordt dit gegeten met rijst.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Anders...
Bereidingswijze
Stoven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Rijst
Vlees
Belangrijkste Ingrediënt
Lamsvlees
Hoeveel
4 tot 6 personen
  • 500 gram schapen of lamsvlees
  • 1 1/2 theel. ketoembar(koriander)
  • 1 kaneelstokje
  • mespunt nootmuskaat
  • 3 kardemomkorrels
  • 4 peperkorrels (pletten)
  • 1/2 tl. Klabet (Fenegriek)
  • 5 rode sjalotjes(of rode ui)
  • 2 witte sjalotjes
  • 3 cm verse gember raspen
  • 3 cm laos (vers)
  • 3 cm koenjit (vers)
  • 4 lomboks (spaanse pepertjess) (pitjes erui en fijnsnijden)
  • zout
  • 1 eetlepel kokosolie (of andere olie)
  • 400 ml. santen (blikje)
  • 2 tl. assem (tamarinde)
  • 250 gram klapper (gemalen cocos)
Werkwijze voor dit gerecht

alle boemboes fijnmalen/wrijven in dee oelekan. Da's een vijzel.

dit opbraden in olie in stoofpan of wadjan

voeg hierna toe: santen, assem, klapper en vlees (in blokken gesneden)

2 kopjes heet water erbij

laat dit alles sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer een uur op laag vuur)

doe de deksel niet op de pan

Opdienen met het suddervocht/jus of... juist meer laten verdampen en dan vrij -droog- opdienen.

Nog wat tips

Hier eet je eigelijk geen groente meer bij, wel bijvoorbeeld nog wat sambal of Lalap Ketimoen, dit is komkommer in lange reepjes gesneden.
Ook kroepoek is er lekker bij.

 

Laatste recept