By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Vlindertje
Oud Hollandsch of gewoon van oma. |
Dit is een Arabisch/Indisch stoofpotje van schapen/lamsvlees. Met lekker veel verschillende boemboes erin, kruiden dus...
Uiteraard wordt dit gegeten met rijst.
alle boemboes fijnmalen/wrijven in dee oelekan. Da's een vijzel.
dit opbraden in olie in stoofpan of wadjan
voeg hierna toe: santen, assem, klapper en vlees (in blokken gesneden)
2 kopjes heet water erbij
laat dit alles sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer een uur op laag vuur)
doe de deksel niet op de pan
Opdienen met het suddervocht/jus of... juist meer laten verdampen en dan vrij -droog- opdienen.
Hier eet je eigelijk geen groente meer bij, wel bijvoorbeeld nog wat sambal of Lalap Ketimoen, dit is komkommer in lange reepjes gesneden.
Ook kroepoek is er lekker bij.