Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gevulde tomaatjes met pasta
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Pasta
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
Tomaten
Hoeveel
4 personen
  • 4 grote vleestomaten
  • 1 rode, groene en gele paprika.
  • 250 gram gehakt (naar keuze gemengd)
  • peper, zout, paprika poeder (niet perse nodig),
  • 2 teentjes knoflook,
  • een grote ui
  • tomatensaus (b.v. Bertolli)
  • vlindertjes pasta,
  • kaas om te strooien.
Werkwijze voor dit gerecht

Verwarm de oven voor op 250 graden. Haal een kapje van de tomaten af en bewaar deze.
Hol de tomaten uit met een lepeltje maar houd ze wel heel. Het prutje doet u in een bakje en bewaart u.
Snijd de paprika in kleine stukjes en doe die ook in een bakje.
De knoflook perst of snijd u, de ui snijd u ook en (verrassing) doet u ook in een bakje.
Braad de gehakt goed gaar in een hoge wok/koekepan met wat peper, zout en paprika poeder.
Voeg daar de paprika, tomaat (binnenkant), knoflook en ui  aan toe. Laat dat goed doorsudderren.
Maak ondertussen de benodigde pasta voor 4 pers. volgens de gebruiksaanwijzingen op het pakje klaar.
Als de vulling goed is schep je de tomaten met een lepel er goed vol mee. Kapje er op en dan in de oven, voor zo’n 20 minuten. Voeg de tomatensaus toe aan de overgebleven vulling en laat nog even door sudderren. Als de pasta klaar is schep je die in een diep bord (zo uit de pan door het vocht kleeft het niet). Daarna de vulling/saus er overheen scheppen in een mooi rondje. Tomaatje er op en garneer dit met kaas.

Door: Maaike Hof

Nog wat tips
Leuk detail: dek de tafel in rood groen geel en blauw. 
Tip: Je kunt alles alvast de dag voor je dinertje snijden of alles klaarmaken behalve de pasta,
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 144 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...