Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Gemarmerde chocolademousse
Gemaakt door een Keukenprinses, maandag 26 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Zuivel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Chocolade
Slagroom
  • 200gr witte chocolade
  • 150gr bruine chocolade
  • 2 x 125 gr eiwit
  • 2 x 1/4 ltr slagroom
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Smelt de chocolade in een aparte kom, au bain marie (boven een pannetje kokend water)als dat allemaal gesmolten is haal het van het vuur en laat het afkoelen tot lichaamstempratuur 37oC.
  2. Sla de eiwit apart stijf en leg het in de koeling.
  3. Sla nu de slagroom apart lobbig op (niet stijf).
  4. Stap1: pak de twee bakjes opgeslagen eiwit gooi bij de een bruine chocola en de ander witte chocola, en spatel het goed door elkaar.
    Stap2: pak nu de twee lobbig opgeslagen slagroom en meng die apart bij de witte en bruine chocola.
    stap3: gooi nu de twee massa’s bij elkaar en spatel het het 3 keer door elkaar.
    pak een lang werpig bakje en stort het daar in.

Een beetje lang verhaal maar zeker de moeite waard.
Groeten Rachim Bouzidi

Succes ermee.

Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 81 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...