Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Geitenkaas hapjes
Gemaakt door M.D., dinsdag 23 februari 2010
Voor zowel borrelhapje als voorgerecht.
Geitenkaas met de zoete smaak van fruit in knapperig warm balderdeeg; altijd goed!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Vegetarisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Warme voorgerechten
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Ananas
Kaas
Peren
Hoeveel
6 stuks
  • 1 blikje ananasstukjes/peren
  • 150 g geitenkaas
  • fijngehakte bieslook
  • peper en zout
  • 6 lapjes bladerdeeg
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180
  2. Ontdooi de bladerdeed plakjes
  3. Laat de ananas/perenstukjes uitlekken. Snijdt ze heel fijn.
  4. Vermeng in de kom de geitenkaas en 2 eetl. ananas/perenvocht.
  5. Vermeng de stukjes ananas/peer met een weinig fijngehakte bieslook en kruiden.
    Snijdt de lapjes bladerdeeg in twee.
  6. Leg het mengsel op de helft van een doorgesneden lapje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht.
  7. Zet in de oven op 150° en in ca.15 minuten goudbruin bakken
Nog wat tips
Als voorgerechtje: garneer met fijn gesneden ijsbergsla.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 86 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...