Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Max ten Oever , woensdag 23 september 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Ja het is echt heel lekker, en ik kan het weten want het is mijn oma.
Frikadel pan
Gemaakt door Oma Manis, dinsdag 15 september 2009
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers
Dit is een gehaktschoteltje bij de rijst, uit de oven. Lekker en gemakkelijk!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Indonesisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Rijst
Vlees
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Gehakt
  • 1 pond gehakt(half om half)(half rund, half varken, dus)
  • 1 grote ui en 1 kleinere
  • blikje santen,( of van een blok)
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • ketoembar (gemalen is goed,nl. beter te mengen)
  • 2 djeroekpoeroetblaadjes (= lemoenblaadjes,of evt. stukjes citroenschil)
  • 1 grote gekookte aardappel(kruimige) ....mag ook 2...
  • wat ontbijtspek, of andere spekjes
  • ketjap
  • wat citroensap (mag ook uit een flesje)
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Doe het gehakt in een grote kom.
  2. ui erboven raspen(grof) een kleinere ui fijnsnijden en ook erin doen
  3. scheut santen erbij (indien dit van een blok is eerst even smelten natuurlijk)
  4. eieren breken en erbij doen, peper en zout en 2 theelepels ketoembar erdoor roeren.
  5. ontbijtspek in stukjes snijden, en ook erdoor mengen
  6. gekookte aardappel(of 2 dus) (grof prakken) en erdoor
  7. als je héél ijverig bent, bak je de stukjes spek eerst even uit, of in de magnetron (hoeft niet echt)
  8. alles in vuurvast schaaltje, aandrukken, klontjes boter hier en daar er over, en ook scheutjes ketjap,( een beetje citroensap door de ketjap mengen)
Nog wat tips

Oven voorverwarmen op 200 0C Sja hoelang er in? Hangt ervan af hoe diep je schaal is. Een niet te diepe schaal is het best.
Steeds even kijken, of het al sist en borrelt, en een bruinkleurtje krijgt.
Logisch eten met rijst en groente gerechten bijv. Oerap, of indisch slaatje, of wat ook maar..

Smakelijk eten toegewenst door omamanis!
p.s.: niet verder vertellen.....!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 340 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...