By AWeb Design
Home |
Algemeen |
Sitemap |
Het Groeiend Kookboek |
![]() |
Gemaakt door Paul Heijtel
Very Basic Cake !
Maar dat kan dus gewoon superlekker zijn. |
Mooi !
Flensjes:
Soufflé
Saus
Zeef de bloem met zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het middel en breek hier twee eieren in. Klop de eieren door de bloem en maak, al roerende de melk toevoegend een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe. Bak van dit beslag vier dunne flensjes - niet te bruin in verband met verdere verwerking.
Snijd de visfilet in stukjes en draai er te samen met een ei en twee eierdooiers een fijne farce van. Laat de farce afkoelen in de koeling. Klop 3 dl slagroom half en twee eiwitten stijf en spatel ze achtereenvolgens door de visfarce. Breng op smaak met peper, zout en een vleugje nootmuskaat.
Doe de visfond, witte wijn en martini in een sauspan en laat tot een derde reduceren. Voeg 3 dl room toe en laat opnieuw tot een derde reduceren. Neem de pan van het vuur en klop er de ijskoude stukjes boter door.
Verdeel de visfarce over de vier flensjes. Klap de flensjes dicht en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de flensjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven totdat ze gesouffleerd zijn en stevig aanvoelen.
Roer de kervel door de saus en verdeel de saus over vier voorverwarmde borden. Leg een flensje in het midden.