Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Flensjes gevuld met een soufflé van roodbaars

Mooi !

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Frans
Bereidingswijze
Koken
Oven
Moeilijkheidsgraad
Uitdagend
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Hoeveel
4 personen

Flensjes:

  • 125 gram bloem
  • Zout
  • 2 eieren
  • 3 dl melk
  • 30 gram gesmolten boter

Soufflé

  • 400 gram roodbaarsfilet
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 3 dl room
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat

Saus

  • 3 dl visfond
  • 1 1/2 dl witte wijn
  • 1 1/2 dl martini
  • 3 dl room
  • 150 gram koude boter
  • 1 eetl. Kervel
  • Peper
  • zout

Werkwijze voor dit gerecht

Zeef de bloem met zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het middel en breek hier twee eieren in. Klop de eieren door de bloem en maak, al roerende de melk toevoegend een glad beslag. Voeg de gesmolten boter toe. Bak van dit beslag vier dunne flensjes -  niet te bruin in verband met verdere verwerking.

Snijd de visfilet in stukjes en draai er te samen met een ei en twee eierdooiers een fijne farce van. Laat de farce afkoelen in de koeling. Klop 3 dl slagroom half en twee eiwitten stijf en spatel ze achtereenvolgens door de visfarce. Breng op smaak met peper, zout en een vleugje nootmuskaat.

Doe de visfond, witte wijn en martini in een sauspan en laat tot een derde reduceren. Voeg 3 dl room toe en laat opnieuw tot een derde reduceren. Neem de pan van het vuur en klop er de ijskoude stukjes boter door.

Verdeel de visfarce over de vier flensjes. Klap de flensjes dicht en leg ze op een ingevette bakplaat. Bak de flensjes 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven totdat ze gesouffleerd zijn en stevig aanvoelen.

Roer de kervel door de saus en verdeel de saus over vier voorverwarmde borden. Leg een flensje in het midden.

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 115 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...