Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 153 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Feestsalade
Jemig wat een feest!
Maar doet het goed op iedere party.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Hapjes
Snack
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Paprika's
Hoeveel
Veel porties
  • 1000 gram gekookte aardappelen.
  • 300 gram gekookte ham.
  • 300 gram blikzult.
  • 400 gram belegen kaas (Edammer of Tilsiter).
  • 2 verse rode paprika’s.
  • 4 augurken.
  • 2 uien.
  • 4 hard gekookte eieren.
  • 8 eetlepels mayonaise.
  • 4 eetlepels yoghurt.
  • 20 druppels Tabasco-saus.
  • 1 afgestreken theelepel zout.
  • 1 bosje bieslook.
  • 2 eetlepels azijn.
  • 1 theelepel uienpoeder.
  • 1 theelepel knoflookpoeder.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes, de ham, de worst en de paprika’s in reepjes en de kaas in blokjes.
  2. Hak de uien fijn, snijd de augurken in plakjes en de hard gekookte eieren in achten.
  3. Meng alles dooreen.
  4. Roer de overige ingedriënten tot een gladde saus, die heel pikant van smaak moet zijn.
  5. Desgewenst kan men meer Tabasco-saus, uien of knoflook nemen.
  6. Vermeng de saus daarop goed met de schoongemaakte ingrediënten en laat de sla minstens twee uur op een koele plaats staan om alles te laten intrekken, alvorens hem met stukjes ei en peterselie te garneren.
Nog wat tips
 

Laatste recept