Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Feestsalade
Gemaakt door Peter Mersel, zondag 27 december 2009
Jemig wat een feest!
Maar doet het goed op iedere party.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Koude voorgerechten
Hapjes
Snack
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Paprika's
Hoeveel
Veel porties
  • 1000 gram gekookte aardappelen.
  • 300 gram gekookte ham.
  • 300 gram blikzult.
  • 400 gram belegen kaas (Edammer of Tilsiter).
  • 2 verse rode paprika’s.
  • 4 augurken.
  • 2 uien.
  • 4 hard gekookte eieren.
  • 8 eetlepels mayonaise.
  • 4 eetlepels yoghurt.
  • 20 druppels Tabasco-saus.
  • 1 afgestreken theelepel zout.
  • 1 bosje bieslook.
  • 2 eetlepels azijn.
  • 1 theelepel uienpoeder.
  • 1 theelepel knoflookpoeder.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes, de ham, de worst en de paprika’s in reepjes en de kaas in blokjes.
  2. Hak de uien fijn, snijd de augurken in plakjes en de hard gekookte eieren in achten.
  3. Meng alles dooreen.
  4. Roer de overige ingedriënten tot een gladde saus, die heel pikant van smaak moet zijn.
  5. Desgewenst kan men meer Tabasco-saus, uien of knoflook nemen.
  6. Vermeng de saus daarop goed met de schoongemaakte ingrediënten en laat de sla minstens twee uur op een koele plaats staan om alles te laten intrekken, alvorens hem met stukjes ei en peterselie te garneren.
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 86 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...