Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 117 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Eieren met ham en kaas
Uit de oven da's weer eens wat anders.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Gerecht
Warme voorgerechten
Hapjes
Tapas
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Hoeveel
4 personen
  • 1 dl. slagroom;
  • 4 plakken gekookte ham;
  • 8 eieren;
  • 4 el. geraspte kaas;
  • zout en peper.
Werkwijze voor dit gerecht
Verdeel 1 dl. verwarmde slagroom over 4 oven schaaltjes.
Leg in elk schaaltje 1 plak gekookte ham en breek er 2 eieren in (de dooiers moeten heel blijven). Strooi in elk schaaltje wat zout en peper en 1 el. geraspte kaas.
Bak de eieren 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 200 gr. C., tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht zijn.
 

Laatste recept