Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 737 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Donuts
recipe image

Voor de zoetekauwen onder ons. De Donut!

Mag ik stellen dat het een ringvormige kruising is tussen een pannenkoek en een oliebol?

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
10 - 12

Basisrecept voor 10-12 donuts:

  • 350 gr. bloem,
  • 35 gr. suiker,
  • 10 gr. bakpoeder,
  • 1 theelepel vanille,
  • 250 ml water of melk.
  • bakolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix alle ingrediënten tot een zacht beslag.
  2. Als het beslag te dun is meer bloem toevoegen.
  3. Is het beslag te dik, dan water toevoegen.
  4. Bakpoeder kunt u vervangen door gist, het water kunt u vervangen door melk.
  5. In een diepe koekenpan een laaje olie van ongeveer 1 vinger doen.
  6. de olie goed heet laten worden en de donuts bakken tot ze mooi lichtgoudbruin en gaar zijn.

Versier de donuts met honing, stukjes walnoot, warme chocolade, jam, enz.
Tip: doe wat extra zoets bij.

Veel plezier ermee!!!!!

 

Laatste recept