Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Donuts
recipe image
Gemaakt door een Keukenprinses, vrijdag 21 mei 2010

Voor de zoetekauwen onder ons. De Donut!

Mag ik stellen dat het een ringvormige kruising is tussen een pannenkoek en een oliebol?

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Meel of bloem
Hoeveel
10 - 12

Basisrecept voor 10-12 donuts:

  • 350 gr. bloem,
  • 35 gr. suiker,
  • 10 gr. bakpoeder,
  • 1 theelepel vanille,
  • 250 ml water of melk.
  • bakolie
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Mix alle ingrediënten tot een zacht beslag.
  2. Als het beslag te dun is meer bloem toevoegen.
  3. Is het beslag te dik, dan water toevoegen.
  4. Bakpoeder kunt u vervangen door gist, het water kunt u vervangen door melk.
  5. In een diepe koekenpan een laaje olie van ongeveer 1 vinger doen.
  6. de olie goed heet laten worden en de donuts bakken tot ze mooi lichtgoudbruin en gaar zijn.

Versier de donuts met honing, stukjes walnoot, warme chocolade, jam, enz.
Tip: doe wat extra zoets bij.

Veel plezier ermee!!!!!

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 93 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...