Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Beoordeling door Lara van Aalst , woensdag 05 mei 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Heerlijke cakestructuur; veel minder droog dan 'normale cake' en dan dat superkrokante suiker-cocos laagje..ogen dicht en lekker wegdromen...
Deense cake met kokoslaag: Drømmekage
recipe image
Gemaakt door Anne, zaterdag 01 mei 2010
Gemiddelde waardering vote imagevote imagevote imagevote image / 5
1 Stemmers

Drømmekage is in het Nederlandse taalgebied verbasterd tot Drammenhage, althans ... bij een check van dit recept is het alleen vindbaar op vele Nederlandse kooksites en kookblogs.
Beetje domme typefout van een fanatieke "dream-cake" liefhebber.

Zie hier bijvoorbeeld een Deense kookboek site: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=19064&personer=6

Lijkt me heerlijk ... deze Droomkoek .... ik ga hem morgen maken!

drommekage

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
zo veel mogelijk

Benodigdheden Onderlaag:

  • 250 gram cakemeel,
  • 50 gram boter, 300 gr. kristalsuiker,
  • 3 eieren,
  • 2 dl melk
  • snufje zout.

Benodigdheden Bovenlaag:

  • 125 gram boter
  • 100 gram geraspte kokos
  • 225 gram donkere basterd suiker
  • ½ dl melk
Werkwijze voor dit gerecht

Bereiden onderlaag:

  1. Bakblik invetten en oven voorverwarmen 160º (gasoven stand 5 à 6)
  2. Ei en suiker schuimig kloppen
  3. Melk verwarmen en hierin de boter smelten. Pas op dat de melk niet te heet word.
  4. Cakemeel snel door beslag van eieren en suiker scheppen en dan al roerend melk en boter toevoegen
  5. Bakblik vullen en midden in over plaatsen (Baktijd 25 à 30 minuten)


Bereiden bovenlaag:

  1. Melk en boter samen smelten
  2. Kokos en suiker door elkaar roeren en mengen met melk en boter
  3. Als de onderlaag gaar is het kokosbeslag erover uitsmeren en het geheel 5 minuten bovenin de oven zetten op de hoogste stand

Drammenhage laten afkoelen op het bakblik en in stukken snijden. De cake kan ook heel goed worden ingevroren.

Nog wat tips

Kage
4 dl hvedemel
50 g smør
3 dl Dansukker Sukker
4 æg
2 dl mælk
3 tsk bagepulver
1 tsk Dansukker Vaniljesukker

 

Fyld
125 g smør
100 g kokosmel
2½ dl Dansukker Brun Farin
1/2 dl mælk

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 336 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...