Reviews
Zo die was weer lekker! En veel ... de helft kon de diepvries in.
als je het vel om de poten laat zitten bij het maken van de bouillon, en het er later afhaalt, wordt de bouillon toch nòg lekkerder. Bedankt.. goed recept
Dé tomaten-groentensoep
Heerlijke tomaten-groentensoep, naar familierecept. Zo goed gevuld dat hij zelfs het predicaat -Maaltijdsoep- verdient!
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Goed te doen
Gerecht
Soepen
Bereidingstijd
langer dan 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Tomaten
Ui
Hoeveel
ongeveer 4 liter
-
2 flinke kippenpoten
-
naar smaak kippenbouillonblokjes
-
3 laurierblaadjes
-
3 kruidnagelen
-
stukje foelie
-
1 takje rozemarijn
-
1 grote ui
-
1 zakje boerensoepgroenten
-
3 blikjes gepelde tomatenblokjes
-
2 à 3 blikjes tomatenpuree
-
handje zilvervliesrijst
naar smaak voor een extra twist, een beetje:
-
gembersiroop
-
naar smaak ketjap
-
naar smaak suiker
-
naar smaak sambal
Werkwijze voor dit gerecht
-
Ontdoe de kippenpoten van hun vel en zet ze op in plusminus 4 liter koud water. Breng het aan de kook en schep, als het kookt, het schuim eraf.
-
Doe de bouillonblokjes, thee-eitje met de laurier, kruidnagel, foelie en rozemarijn erbij en laat het geheel ongeveer 1,5 uur trekken.
-
Haal de kippenpoten eruit en verwijder de botjes, snijd het vlees in stukjes. Haal het thee-ei eruit.
-
Snipper de ui en voeg deze dan toe aan de bouillon, breng het zachtjes aan de kook, doe de rijst erbij en laat het geheel een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
-
Voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de soepgroenten toe en laat alles zachtjes doorkoken tot de groenten gaar zijn.
-
Breng op smaak met de suiker, gembersiroop, ketjap, sambal en peper