Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 168 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Courgettetaart met zalm

Een soort zalm/courgette - quiche .... lijkt me erg lekker en bovendien snel en gemakkelijk klaar te maken dit recept.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Anders...
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Vis
Belangrijkste Ingrediënt
Bladerdeeg
Eieren
Hoeveel
4 personen
  • 5 plakjes bladerdeeg,
  • 2 courgettes,
  • 1 ui,
  • 2 el zonnebloemolie,
  • blikje zalm (418 gram),
  • 1 Boursin knoflook en fijne kruiden (150gr.),
  • 3 eieren,
  • 1 el. bloem
  • springvorm (ingevet)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Bladerdeeg laten ontdooien, oven voorverwarmen op 200 gr. C.
  2. Courgettes wassen en in blokjes snijden.
  3. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten en courgette en ui ca. 5 min. zachtjes bakken.
  4. Zalm laten uitlekken en kraakbeen en vel verwijderen.
  5. Zalm en Boursin met groenten mengen en zachtjes laten smelten.
  6. Eieren met peper/zout loskloppen. Taartvorm met bladerdeeg bekleden. Met vork inprikken en met 1 el. bloem bestrooien.
  7. Courgettemengsel over bodem verdelen. Eieren erover schenken.
  8. Taart in midden van oven in ca. 35 min. gaarbakken.
  9. Eet smakelijk!
 

Laatste recept