Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Cognacsaus
Gemaakt door een Keukenprins, zaterdag 10 oktober 2009
Ingrediënten
In één oogopslag
Gerecht
Marinades & Sauzen
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
Per persoon rekenen op 1 ei
  • eieren
  • suiker
  • cognac
Werkwijze voor dit gerecht

Per persoon rekenen op 1 ei

Scheidt de dooier van het wit
Gebruik schone gardes, en klop het eiwit stijf.
doe de dooier(s) in een kom en voeg per dooier 1 eetlepel kristalsuiker toe.
Mix dit alles tot een romige (wittere) massa. Voeg tenslotte 1 a 2 borrels cognac (whisky) toe en klop nog even door.
Ten slotte met een houten spaan het geklopte eiwit onder de masse doorroeren. Een heerlijke saus voor over bijvoorbeeld (gekookte) vanille pudding.
Recept kort voor serveren maken. Anders in koelkast bewaren.

Door Leo Janssen

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 64 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...