Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Cocosmacronen of cocoskoekje
Gemaakt door Oma Manis, zondag 13 december 2009
Heerlijke cocoskoekjes (klapperkoekjes)
Lekker en gemakkelijk.

Weetje van de chef-kok over OUWEL:
Woordherkomst en -opbouw
  • Afkomstig van het Latijnse oblata (offerbrood).
Woordafbreking
  • ou·wel

enkelvoud meervoud
naamwoord ouwel ouwels
verkleinwoord ouweltje ouweltjes

Zelfstandig naamwoord

ouwel m

  1. een dun wit ongedesemd baksel van rijstzetmeel zoals dat in de Eucaristie en als bodem voor bepaalde koekjes gebruikt wordt.
    Deze macronen kun je het beste op ouwel bakken, anders komen ze aan de bakplaat vast te zitten.
Synoniemen
  • hostie
Ingrediënten
In één oogopslag
Hapjes
Koek & Snoep
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Hoeveel
??
  • 125 gram geraspte cocos (klapper, lekkerst is versgeraspt)
  • 200 gram kristalsuiker (gewoon witte dus)
  • 50 gram bloem
  • het wit van 3 eieren
  • 6 velletjes ouwel (bakafdeling in supermarkt)
Werkwijze voor dit gerecht
gasoven voorverwarmen 15 min, op stand 3 a 4
electrische oven  15 min.voorverwarmen, stand 170 graden
bakken 15-20 min. op de zelfde stand

  1. doe de eiwitten in kom samen met de suiker  (kom in pan met warm water, en zolang roeren tot suiker is opgelost
  2. meng de bloem door de cocos
  3. spatel dit door het eiwit-suikermengsel, het beslag is nu klaar.
  4. beleg ne de bakplaat met ouwelvelletjes
  5. spuit het beslag (of lepel) rondjes ( kleiner voor koekjes en groter voor macronen) op ouwelvelletjes.
  6. als de koekjes klaar zijn de ouwelvelletjes rondom afbreken, voor het mooie...
Nog wat tips
Pas opbergen als ze afgekoeld zijn, als ze niet al eerder op zijn...!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 100 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...