Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 146 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Cannelloni Tri-colore
Spinazie - groen
Ricotta - wit
Tomatensaus - rood
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Italiaans
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gerecht
Ovenschotel
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Kaas
Kip
Hoeveel
4 personen
  • +/- 24 cannelloni rolletjes
  • 300 gr jonge spinazie (diepvries)
  • 2 kleine uien
  • 400gr kippengehakt
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 250gr (1 potje) ricotta kaas
  • 200gr emmentaler geraspte kaas (mag ook light versie zijn)
  • 50gr parmezaan poeder kaas
  • 1,5l tomatensaus (kant en klaar in fles)
  • bouillonblokje
  • spaghetti kruiden
  • peper/zout/muskaatnoot/suiker
Werkwijze voor dit gerecht
  1. oven voorverwarmen op 200°
  2. ontdooi spinazie (in magnetron1000 watt 3min)
  3. bak en plet het gehakt in olijfolie, giet op een bord
  4. snij de uien in blokjes en fruit in olijfolie, voeg spinazie toe
  5. na 2 min neem pan van vuur en voeg ricotta, de helft van de parmezaan, het gebakken gehakt + kruiden naar smaak toe (goed mengen).
  6. maak tomatensaus warm : bouillon blokje + spaghetti kruiden toe en een snufje suiker(dan is de saus niet zo scherp)
  7. neem een ovenvaste schotel en bedek de bodem met een laagje tomatensaus
  8. vul nu de cannelloni met het spinazie - ricotta mengsel, als ze allemaal gevuld zijn, leg je ze in de ovenschotel en overgiet met tomatensaus (ze zouden volledig moeten onder staan)
  9. strooi er de geraspte emmentaler + rest van parmezaan over en span zilverpapier over de schotel
  10. plaats midden in de oven en haal na 30 min het zilverpapier weg, bak nog 10 min en klaar, smakelijk!
Nog wat tips
Aangepaste versie van recept van vriendin Olga die dit super lekker had klaargemaakt, maar dan zonder kippengehakt wegens vegetariër.
 

Laatste recept