Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.
Op bezoek ...
We hebben 248 gasten online
Uitgelicht Recept
|
Gemaakt door een Keukenprins
|
Reviews
Cake recept
Very Basic Cake !
Maar dat kan dus gewoon superlekker zijn.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Oven
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Taart & Cake
Bereidingstijd
45 min. - 2 uur
Belangrijkste Ingrediënt
Eieren
Meel of bloem
Hoeveel
10 dikke plakken
- 200 gr Basterdsuiker Wit
- 200 gr Boter
- 1 zakje Vanillesuiker
- 4 Eieren
- 200 gr Bloem
Werkwijze voor dit gerecht
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet een cakevorm (28 cm) in met een beetje roomboter en bestuif de wanden met wat bloem.
- Doe de boter met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout in een beslagkom en klop alles met een mixer in ca. 10 minuten tot een luchtige, romige massa.
- Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
- Spatel dan in beetjes de bloem erdoor.
- Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in ca. 1 uur en 15 minuten gaar.
- De cake is gaar als een satéstokje dat u er tot het midden in prikt er weer droog uitkomt.