Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Burrito’s, de lekkerste!
Gemaakt door Marianna, donderdag 25 maart 2010

Een burrito bestaat uit een tortilla, meestal gevuld met bonen en vlees (meestal gehakt of kip, soms ook kaas), en opgerold zodat de vulling binnenin de tortilla zit.

De naam "burrito" komt van het Spaanse burro, hetgeen ezel betekent. Een burrito is dus een ezeltje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
6
  • keukenmachine,
  • kant en klaar pak Burritomix (met 6 stuks), bijv.van AH,
  • 1 dubbele kipfilet,
  • cajun- of kipkruiden,
  • 1 groene paprika,
  • 2 rode uien, 3(verse)knoflooktenen,
  • 1 blik kidneybonen,
  • 1 klein blikje crispy mais,
  • 1 bekertje sourcream,
  • fijn gewreven dille of verse korianderblaadjes,
  • 1 a 2 ons kaas in blokjes.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Volg de bereidingswijze op het pak.
  2. Maak eerst de sourcreamsaus en voeg dille of verse koriander toe (ook wat yoghurt is lekker)
  3. Burrito’s in oven opwarmen.
  4. Kip in blokjes snijden, kruiden en aanbakken.
  5. Toevoegen; ui, fijngeneden knoflook en paprika (eventueel ontveld met dunschiller).
  6. Als alles enigzins gaar is de vulling uit pan nemen en met bonen en mais iets fijnmalen in keukenmachine.
  7. Alles terugdoen in pan, sausmix toevoegen en de vulling even doorwarmen.
  8. Eventueel tomatenpulp of ketchup toevoegen.
  9. Blokjes kaas toevoegen, burrito’s vullen en in oven zetten.
  10. Sourcreamsaus niet van te voren in burrito’s doen maar erbij serveren.
Nog wat tips
De vulling een dag laten staan maakt hem nog lekkerder!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 80 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...