Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Burrito’s, de lekkerste!

Een burrito bestaat uit een tortilla, meestal gevuld met bonen en vlees (meestal gehakt of kip, soms ook kaas), en opgerold zodat de vulling binnenin de tortilla zit.

De naam "burrito" komt van het Spaanse burro, hetgeen ezel betekent. Een burrito is dus een ezeltje.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Mexicaans
Gerecht
Hapjes, Tapas, Snacks
Hapjes
Snack
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Hoeveel
6
  • keukenmachine,
  • kant en klaar pak Burritomix (met 6 stuks), bijv.van AH,
  • 1 dubbele kipfilet,
  • cajun- of kipkruiden,
  • 1 groene paprika,
  • 2 rode uien, 3(verse)knoflooktenen,
  • 1 blik kidneybonen,
  • 1 klein blikje crispy mais,
  • 1 bekertje sourcream,
  • fijn gewreven dille of verse korianderblaadjes,
  • 1 a 2 ons kaas in blokjes.
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Volg de bereidingswijze op het pak.
  2. Maak eerst de sourcreamsaus en voeg dille of verse koriander toe (ook wat yoghurt is lekker)
  3. Burrito’s in oven opwarmen.
  4. Kip in blokjes snijden, kruiden en aanbakken.
  5. Toevoegen; ui, fijngeneden knoflook en paprika (eventueel ontveld met dunschiller).
  6. Als alles enigzins gaar is de vulling uit pan nemen en met bonen en mais iets fijnmalen in keukenmachine.
  7. Alles terugdoen in pan, sausmix toevoegen en de vulling even doorwarmen.
  8. Eventueel tomatenpulp of ketchup toevoegen.
  9. Blokjes kaas toevoegen, burrito’s vullen en in oven zetten.
  10. Sourcreamsaus niet van te voren in burrito’s doen maar erbij serveren.
Nog wat tips
De vulling een dag laten staan maakt hem nog lekkerder!
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 134 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...