Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Broodpudding a la Oma Manis
recipe image

Broodpudding uit de oven, een lekker toetje met custardsaus, 'lekker en gemakkelijk'.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Warme voorgerechten
Anders...
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Hoeveel
6-8 porties
  • 10 sneden bruinbrood (liefst van oudbrood, je kunt de korstjes er af snijden, maar het hoeft niet)
  • roomboter
  • gemberjam
  • 5 eieren
  • room
  • melk
  • suiker
  • basterdsuiker
  • rozijnen
  • rum
Werkwijze voor dit gerecht
  1. 10 sneden bruinbrood besmeren met roomboter en gemberjam, dubbele boterhammen maken
  2. ovenschaal invetten
  3. boterhammen diagonaal doorsnijden, om en om in schaal en   opzij links en rechts
  4. rozijnen in de rum weken, of even in de magnetron zetten

Custard

  1. 4 eidooiers, en een heel ei kloppen met room, melk en suiker (gewone of witte basterd)
  2. giet dit mengsel in de ovenschaal over de boterhammen
  3. doe op de uitstekende topjes brood een klantje roomboter en daarover weer een beetje basterd  suiker strooien
  4. een half uurtje in de oven zetten op 180 gr.
  5. af en toe kijken of het goed gaat
Nog wat tips

Dit gerecht is het lekkerst als het warm gegeten wordt

 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 164 gasten online

Sabina kookt !


Warning: Creating default object from empty value in /home/drummersw/domains/groeiendkookboek.nl/public_html/modules/mod_feed/helper.php on line 46
My love can be your food (Prince)
  • Verhuizen!
    Inpakken, uitzoeken, weggooien, meenemen… Ja, ook digitaal verhuizen is best een klus. Maar het is gelukt! Vanaf nu staat SabinaKookt op www.sabinakookt.nl....
  • Caesar Salad
    Wie heeft de Caesars salad ontdekt? Volgens Rosa Cardini, een Amerikaanse dame, was het haar vader Caesar, die in 1924 in zijn...
  • Pasta met verse tomaat
    Dit gerecht is doodsimpel, maar het werkt alleen met de allerlekkerste tomaten. Kom je ergens honingtomaten tegen, aarzel dan niet en gooi...
  • Carpaccio van Bartholomeus Klip
    Een druppeltje van dit, een reductie van dat en een schuimpje van zus-en-zo? Niet in de Kaapse keuken van Lesley en Louise...