Reviews
Broodpudding a la Oma Manis
Broodpudding uit de oven, een lekker toetje met custardsaus, 'lekker en gemakkelijk'.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Gerecht
Warme voorgerechten
Anders...
Belangrijkste Ingrediënt
Brood
Hoeveel
6-8 porties
- 10 sneden bruinbrood (liefst van oudbrood, je kunt de korstjes er af snijden, maar het hoeft niet)
- roomboter
- gemberjam
- 5 eieren
- room
- melk
- suiker
- basterdsuiker
- rozijnen
- rum
Werkwijze voor dit gerecht
- 10 sneden bruinbrood besmeren met roomboter en gemberjam, dubbele boterhammen maken
- ovenschaal invetten
- boterhammen diagonaal doorsnijden, om en om in schaal en opzij links en rechts
- rozijnen in de rum weken, of even in de magnetron zetten
Custard
- 4 eidooiers, en een heel ei kloppen met room, melk en suiker (gewone of witte basterd)
- giet dit mengsel in de ovenschaal over de boterhammen
- doe op de uitstekende topjes brood een klantje roomboter en daarover weer een beetje basterd suiker strooien
- een half uurtje in de oven zetten op 180 gr.
- af en toe kijken of het goed gaat