Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Broccolisalade
Gemaakt door Carin, donderdag 07 januari 2010
Is een kleurrijke en gezonde salade die het bij de BBQ bijzonder goed doet.
Ook als kleine salade tijdens de lunch is het niet te versmaden.
Ingrediënten
In één oogopslag
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
(Maaltijd) Salade
Bijgerecht
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Broccoli
Hoeveel
2 personen
  • 1 stuks Broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 klein potje maïs
  • 100 gr ham, dikke plak
  • 1 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. olijfonaise
  • wat aromat of zout en peper
  • eventueel cayenepeper
Werkwijze voor dit gerecht
Maak kleine roosjes van de broccoli, zet wat water met zout op, zodra dit kookt de broccoli 3 minuten erin koken. Afgieten en laten afkoelen.
De paprika en de ham in kleine blokjes snijden.
De mais laten uitlekken.
Als de broccoli goed afgekoeld is alles door elkaar roeren en op smaak maken met de aromat of zout en peper.
Voor een pittige smaak wat cayene peper erbij doen.

Eet smakelijk
Nog wat tips
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 61 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Snelle pizza van spelt

    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....

  • Walnoot-pistache-honing-rozencake

    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...

  • Pittige stoofschotel met aubergine

    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...

  • Zomerse chicken tikka

    De muziek van Jack Johnson, de temperatuur van Zuid-Frankrijk en zon tot een uur of negen ’s avonds: zomergevoel zit in zonnige...