Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 100 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Boelies Oosterse kip
recipe image

WikiWeetje:
Taugé (sojascheut) - is de ontkiemde mungboon, ook wel katjang idjo ("groene boon") genoemd. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer.

Verse taugé is knapperig. Het kan worden bereid door het te wassen in koud water en dan kort te koken. Het kan ook geroerbakt worden in olie. Taugé heeft een kruidige-nootachtig smaak.

Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Aziatisch
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Kip & ander Gevogelte
Pasta
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Kip
Taugé
Hoeveel
hoeveelheden per persoon
  • 100 gram kipblokjes (het liefst marineren met piri piri)
  • 50 gram diepvries groente van bonduelle
  • 30 gram tauge
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 50 gram tagiatelle (gekookt)
Werkwijze voor dit gerecht
  1. snijd de kipfilet in blokjes van 1 bij 1 cm en marineer ze met piri piri kruiden.
  2. bak de kip op het vuur met wat boter
  3. voeg de groente erbij en blijf goed roeren in de pan
  4. voeg daarna de chilisaus en ketjap toe bij het geheel
  5. daarna de tauge en pasta, even warm laten worden en klaar is het


    eet smakelijk
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.