Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Enquete

Sta je in de supermarkt bij het schap met noten. Je wilt cashewnoten maar je kan kiezen uit 3 verschillende bakjes waar evenveel in zit. Welke noten kies jij?
 

Wat eet ik? RSS Feed

Abboneer je op de Wat eet ik? RSS Feed

Voedingsweetjes

Wat eet ik? Weetjes ...

Op bezoek ...

We hebben 140 gasten online

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Bietenstamppot
recipe image In de hoek herfstmaaltijden is natuurlijk een heel groot deel gereserveerd voor stamppotten. Andere zaken die er thuishoren zijn één pans gerechten en oven- en stoofschotels, maar stampot 'huppelepup' is doorgaans het snelst & simpelst.
Hier een stampotrecept met bietjes.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Koken
Moeilijkheidsgraad
Heel gemakkelijk
Gerecht
Stamppotten
Bereidingstijd
15 - 45 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Aardappels
Bieten
Spek(lappen/reepjes/blokjes)
Hoeveel
4 personen
  • halve kilo bietjes
  • 2 uien
  • pakje gerookte spekblokjes
  • kilo aardappels, kruimig
  • 2 dikke augurken
  • melk
  • roomboter
Werkwijze voor dit gerecht
  1. Spekjes uitbakken.
  2. Bietjes raspen(niet te dun).
  3. Aardappelen koken.
  4. De ui en augurken fijn snijden.
  5. Aardappelen stampen met een scheut melk en een klont roomboter er bij. Niet al te fijn stampen zodat het een vrij grove puree word.
  6. De bietjes erdoor scheppen met de uitjes en de augurken. Ook de spekjes erdoor roeren. Klaarrrrr.
Dit is erg lekker met een frisse salade erbij.
Nog wat tips
Een braadworstje zou het vermoedelijk helemaal af maken.
 

Laatste recept