Groeiend Kookboek / Wat eet ik? - Recepten en voedings-weetjes.

Doe mee!

Nog niet geregistreerd? KLIK HIER
Daarna kan je hieronder inloggen en zelf recepten toevoegen.



Na inloggen kun je op -recept toevoegen- klikken.

Uitgelicht Recept

Recepten Feed

Abboneer je op de Recepten RSS-feed van het Groeiend Kookboek
Zoek lekkere recepten !
Recepten laden
Voeg toe aan je Groeiend Kookboek favorieten
Mijn favorieten
E-mail dit recept naar een kennis
Print dit recept
Reviews
Biefstukjes Aphrodite
Gemaakt door een Keukenprinses, donderdag 22 oktober 2009
Voor liefhebbers van rood vlees met de naam van de godin van de liefde.
Ingrediënten
In één oogopslag
Keuken
Hollands/Belgisch
Bereidingswijze
Bakken
Moeilijkheidsgraad
Simpel
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0 - 15 minuten
Belangrijkste Ingrediënt
Biefstuk
Hoeveel
2 personen
  • 2 biefstukjes
  • 1 eetlepel gesnipperde ui
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • Worchestersauce
  • boter
Werkwijze voor dit gerecht
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes 1 tot 2 minuten aan elke kant.
Haal het vlees uit de pan en fruit het uitje in het overgebleven bakvocht. Roer er dan het citroensap en de Worchestersaus doorheen.
Voeg de peterselie toe en en laat in 1 minuut warm worden.
Schep de saus over de biefstukjes en serveren.
Nog wat tips
Het vlees moet op kamertemperatuur zijn. Haal het daarom 20 tot 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Steek niet met een vork in het vlees; de sappen die het vlees mals houden, gaan anders verloren.
Wil je je vlees liever wat meer doorbakken, bak het dan  3 tot 5 minuten.
 

Laatste recept

Recepten RSS

Abboneer je op de Recepten_RSS_Feed van het Groeiend Kookboek

Abboneer je hier op de Recepten RSS Feed zodat je ieder nieuw recept ontvangt in je RSS reader.

Op bezoek ...

We hebben 99 gasten online

Sabina kookt !

Moet je kijken wat je dán eet.
  • Sardines uit de oven
    Het boek van Jamie Oliver heet 15 minuten. In een kwartiertje moet je de gerechten die erin staan, kunnen maken. Geef me...
  • Snelle pizza van spelt
    Dat wij nou proberen om een tijdje wat minder vlees te eten, hoeft niet te betekenen dat iedereen dat hoeft te doen....
  • Walnoot-pistache-honing-rozencake
    Volgens mij doet eigenlijk iedereen dat: een recept aanpassen aan je eigen smaak en wat er toevallig in je keukenkastje ligt. Dus...
  • Pittige stoofschotel met aubergine
    Twee prachtige aubergines lagen al een tijdje in de groentela. Hun prachtig gestreepte paars-witte velletje vond ik zo imponerend, dat ik niet...